Business

Decoratieve zonne-tuinverlichting – 3 tips voor het selecteren van het juiste licht

Overweegt u decoratieve tuinverlichting op zonne-energie om uw landschap te verlichten? Er zijn veel dingen die u moet beslissen voordat u uw nieuwe lampen aanschaft. Deze paar tips kunnen helpen.

Plaatsing – Meer dan alleen decoratie

U heeft waarschijnlijk al solar tuinverlichting een plek in gedachten als u overweegt om tuinverlichting op zonne-energie aan te schaffen. Kijk nog eens naar je locatie. Is er overdag voldoende zonlicht om uw zonnelampen op te laden? Is er voldoende afvoer om watercondensatie en schade te voorkomen? Hoeveel licht wilt u ‘s nachts toevoegen aan de locatie?

De meeste decoratieve tuinverlichting op zonne-energie voegen alleen accentverlichting toe aan het landschap. Ze zijn niet bedoeld om veiligheidsverlichting te bieden. Als de reden dat u verlichting wilt toevoegen, is om ‘s nachts verschillende elementen in het landschap te kunnen zien, zijn decoratieve tuinverlichting op zonne-energie misschien niet uw beste optie. Deze lampen hebben overdag ook veel zonlicht nodig om de batterijen ‘s nachts op te laden. Als de locatie schaduwrijk is, branden de lampen minder lang en wordt de levensduur van de batterijen verkort. Als het gebied te veel vocht krijgt, kan er ook water in het licht condenseren en de kwaliteit verminderen. Decoratieve tuinlampen op zonne-energie zijn waterbestendig en bestand tegen regen en sproeisystemen, maar de locatie moet voldoende afwatering bieden zodat water niet de kans krijgt om naar binnen te sijpelen. Vergeet niet dat ze waterbestendig zijn, niet waterdicht. Zodra deze locatieproblemen zijn opgelost, bent u klaar om te kijken naar de grote verscheidenheid aan decoratieve zonne-tuinverlichting die beschikbaar is om aan uw behoeften te voldoen.

Hoeveel zonnelampen heb ik nodig?

Vuistregel in landschapsarchitectuur is dat alternatieve plaatsing van planten en andere kenmerken aantrekkelijker is en een evenwichtiger uiterlijk geeft. Als u bijvoorbeeld wilt dat uw decoratieve zonnelampen langs een looppad van uw oprit naar uw veranda lopen, wilt u de lichten aan elke kant laten wankelen of afwisselen in plaats van ze tegenover elkaar te plaatsen. Dit is aantrekkelijker voor het oog. Plaats uw zonnelampen ook gelijkmatig uit elkaar – ongeveer 0,5 tot 1 voet uit elkaar. U kunt het gebied meten met deze afstandssuggestie om te bepalen hoeveel zonnelampen u nodig heeft. De meeste decoratieve lampen op zonne-energie worden verkocht in sets van even nummers.

Vele soorten en stijlen van zonne-verlichting

Toen lampen op zonne-energie voor het eerst op de markt kwamen, was er weinig keuze in stijl. Nu zijn er decoratieve tuinverlichting op zonne-energie in verschillende vormen, maten en stijlen. Het selecteren van een type en stijl tuinverlichting op zonne-energie hangt grotendeels af van uw smaak en voorkeur. Hou je van een antieke look? Er zijn veel retro-uitziende vormen en sommige zijn er in antieke koperkleuren. Wil je overdag zo min mogelijk last hebben van de lichten? Er zijn decoratieve tuinlampen op zonne-energie die gelijk liggen met de grond, zodat ze opgaan in het landschap. Wil je een klassieke look? Er zijn nog steeds tal van keuzes voor zonne-verlichting die passen bij elke decoratieve stijl en elk doel.

You may also like...