Business

Wat is Formspring en onze recensie op dit socialemediaplatform

Tot een paar dagen geleden had ik nog nooit van Formspring gehoord, maar toen ik ernaar werd gevraagd, besloot ik het voor jullie, onze lezers, te onderzoeken.

Volgens Wikipedia is deze website in 2009 opgericht met als doel vragen te stellen en antwoorden te geven in het profiel van een lid. Vragen kunnen https://vinyadmedia.nl/product/tiktok-likes-kopen/ anoniem gesteld worden en degene aan wie de vraag gesteld wordt heeft de keuze om de vraag wel of niet te beantwoorden. Zowel de vragen als de antwoorden worden vervolgens op de profielpagina van de gebruiker geplaatst.

Met de service kan de gebruiker instellingen bewerken, dus als ze geen anonieme vragen willen toestaan, kunnen ze deze weigeren.

Ze bieden ook de mogelijkheid om hun Formspring-account te koppelen aan hun andere sociale netwerksites zoals Facebook, Blogger en Twitter.

Formspring-professionals

Mogelijkheid om vragen te stellen
Opmerkingen plaatsen
Bevordert de communicatie
Formspring Cons

Op sociale netwerksites kunnen al vragen gesteld worden. Waarom is hiervoor een andere site nodig?
Nog een plaats waar de persoonlijke informatie van de gebruikers beschikbaar is op internet.
Vragen kunnen anoniem gesteld worden. Dit is eng omdat het de deuren opent voor cyberpesters.
De site wordt voornamelijk gebruikt door tieners die erg vatbaar zijn voor intimidatie en pestkoppen. Degenen met een laag zelfbeeld en/of zelfvertrouwen kunnen een grote klap krijgen op sites als deze.
Sommige gebruikers geven openlijk toe dat ze dit platform leuk vinden, vooral omdat ze zich niet hoeven te identificeren bij het stellen van een vraag. (We hadden een andere term voor dit soort kinderen vóór internet en sociale media!) Ze kunnen om deze reden kwetsende en denigrerende opmerkingen achterlaten. Ze begrijpen volledig dat de gebruiker geen idee heeft wie het heeft geschreven, dus kunnen ze overal mee wegkomen.

Hoewel om te herhalen, de mensen die Formspring gebruiken hoeven de vragen niet te beantwoorden of op hun profiel te plaatsen. Helaas, het kwaad is al geschied. Door hun aard zijn veel jongvolwassenen niet volwassen genoeg om met deze denigrerende en vernederende opmerkingen om te gaan.

Sinds de oprichting werd één zelfmoord van een 17-jarige vrouw in verband gebracht met Formspring vanwege de kwetsende berichten die werden gepost.

Het blootstellen van jonge volwassenen aan sociale-mediaplatforms die geschreven wreedheid toestaan, is veel verder gegaan dan ‘de envelop verleggen’. Dit is erger dan gepest worden op school, want deze beschimpingen zijn zichtbaar voor de hele wereld en de schade kan catastrofaal zijn. Wees je bewust van de sociale mediasites die je kinderen gebruiken en lees de opmerkingen en vragen.

Informeer hen over de gevaren en mogelijke risico’s van deze websites. Ze moeten weten hoe rauw hun emoties kunnen worden wanneer ze worden blootgesteld aan cyberpesten. Even belangrijk is ook dat ze zelf geen cyberpesters worden. Je verschuilen achter anonimiteit kan verleidelijk zijn, maar kan degenen die je aanvalt alleen maar kwetsen. Om deze reden geven we Formspring.com “Two Thumbs Down!”

Deb Marsden is een ervaren klantondersteuningsmanager voor internettrainingen.

Deb en haar goede vriend en even ervaren klantenservicemedewerker, Lee Ann, hebben hun krachten gebundeld en bieden hun diensten aan computernieuwkomers en niet zo nieuwkomers aan, om problemen op te lossen die ze kunnen hebben bij het leren omgaan met hun computer.

Ook voor die internetondernemers die hulp willen bij hun personal branding… dit team heeft veel te bieden.

You may also like...